EN
ردیفلیست پروژه های جاریتوضیحات تکمیلی
۱نیروگاه سیکل ترکیبی سیرجان پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی گل‌گهر سیرجان ( کلیه عملیات ساختمانی بلوک ۲ ) شامل دو واحد گازی و یک واحد بخار، به ظرفیت (هر واحد گاز ۱۸۳ مگاوات و واحد بخار ۱۸۰ مگاوات) مجموع ۵۴۶ مگاوات، در کیلومتر ۶۰ جاده سیرجان به شیراز در حال احداث می باشد؛ دو واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی گل‌گهر سنکرون شده است و عملیات ساختمانی واحد بخار در حال اجرا می باشد.
کارفرمای اصلی پروژه شرکت گهر انرژی سیرجان می باشد. قرارداد مذکور مابین شرکت توسعه دو بعنوان کارفرما و شرکت نصب نیرو بعنوان پیمانکار اجرایی عملیات ساختمانی منعقد شده است.
واحد گازی اول در تاریخ ۰۳/۰۱/۱۴۰۳ ساعت ۴:۳۷ بامداد و واحد گازی دوم در تاریخ ۰۳/۰۸/۱۴۰۳ ساعت ۴:۵۲ بامداد با موفقیت سنکرون گردید.
۲نیروگاه سیکل ترکیبی اردکاننیروگاه سیکل ترکیبی اردکان واقع در کیلومتر۴۰ جاده اردکان به نائین جنب مجتمع گندله سازی چادرملو به ظرفیت ۲ واحد گاز(۱۸۳*۲ مگاوات ) و ۱ واحد بخار (۱۸۰ مگاوات )
• تاریخ سنکرون واحد ۱ واحد گاز مورخه ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
• تاریخ سنکرون واحد ۲ گازی به مورخه  ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
۳سیویل فونداسیون های فولاد یزدپروژه اجرای عملیات ساختمانی پلتفرم ها و فونداسیون تجهیزات طرح نورد وایر شرکت فولاد آلیاژی در  مجاورت شهر یزد بخشی از عملیات طرح توسعه احداث کارخانه تولید وایر آلیاژی  با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در سال می باشد که کارفرمای پروژه شزکت فولاد آلیاژی ایران می باشد و شرکت نصب نیرو متعهد شده است عملیات موضوع قرارداد را مطابق برنامه زمانبندی ارائه شده ظرف ۸ ماه به کارفرمای پروژه تحویل دهد. 
۴نیروگاه ۴۰ مگاواتی خاتون ابادنیروگاه گازی ۴۰ مگاواتی مس خاتون آباد در کارخانه ذوب مس خاتون آباد و مس شهربابک  و با کارفرمایی شرکت ملی مس است.
نیروگاه کامل با دوسوخت گاز و گازوئیل، BOP، توسعه پست ۱۳۲ کیلو ولت و ساختمان های جنبی و کمکی محوطه سازی، لوازم یدکی، ابزار مخصوص آموزش و ضمانت ۱۲ ماهه است.
نوع قرارداد  گروه مپنا  به صورت EPC به مدت ۹ ماه تا انجام تحویل موقت می باشد و نوع قرارداد شرکت نصب نیرو در در زمان کنونی اجرای عملیات ساختمانی این نیروگاه می باشد.
۵نیروگاه رودشورنیروگاه سیکل ترکیبی رودشور شامل سه قرارداد ساختمانی ، نصب HRSG و کولینگ واقع شده در  کیلومتر ۴۳ آزادراه تهران ساوه میباشد.بخش گاز این نیروگاه سنکرون شده و با ظرفیت تولید ۷۹۲ مگاوات در حال کار میباشد و بخش بخار آن در انتهای سال ۱۴۰۳ با ظرفیت ۳۴۵ مگاوات سنکرون خواهد گردید.توربین های بخش گاز از مدل SST5000 زمینس با ظرفیت ۳۴۵ مگاوات میباشد و تورین های بخش گاز آن از مدل V94 با ظرفیت هر توربین ۲۶۴ مگاوات میباشد.این پروژه شامل نصب سه دستگاه استک بویلر ( کلاس F ) به همراه بخش خنک کن و ساختمانی میباشد و اهمیت فوق العادی ای را از این جهت که برق پایتخت را تامین میکند داراست.
۶نیروگاه تربت حیدریهنیروگاه سیکل ترکیبی راشد تربت حیدریه واقع شده در  کیلومتر ۱۲ جاده کمربندی شهر تربت حیدریه شامل ۲ واحد گاز به ظرفیت هریک ۱۸۳ مگاوات و واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات میباشد. واحد یک گازی در مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۱۷ سنکرون گردید و واحد نیز در مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۱ به شبکه برق سراسری کشور پیوست . این نیروگاه در کل دارای ظرفیت ۵۴۶ مگاوات میباشد و فاز بخار آن در شرف  آغاز عملیات اجرایی میباشد.
۷نیروگاه سیکل ترکیبی سهندنیروگاه سیکل ترکیبی سهند شامل سه قرارداد ساختمانی ، نصب و BOP واقع شده در آدرس ۱۱ کیلومتری شهر بناب در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.این نیروگاه از نوع کلاس F با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات میباشد که در مورخ ۱۴۰۳.۰۶.۱۱ سنکرون شده و به شبکه برق کشور متصل گردیده است.قرارداد ساختمانی این نیروگاه شامل دو فاز ۱ ( شامل مسیر سنکرون و سالن توربین و .. ) و فاز دوم ( ساختمانهای جانبی ) میباشد.
۸نیروگاه مکرانپروژه نیرگاه برق و بخار مکران  نیروگاه تولید همزمان برق و بخار شهرک پتروشیمی مکران، در زمینی به وسعت ۱۶.۵ هکتار با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات برق و بالغ بر ۷۲۰ تن بخار در ساعت با سرمایه ۱۱۷ میلیون یورو به صورت EPCF و طی مدت ۳۰ ماه به دست متخصصین داخلی در حال ساخت است و شامل طراحی، ساخت، تامین تجهیزات، حمل به سایت، نصب، تست و راه‌اندازی یک (۱) واحد توربین ژنراتور گاز از نوع MGT70 به ظرفیت نامی ۱۸۳ مگاوات در شرایط ایزو و چهار (۴) دستگاه بویلر یوتیلیتی هر یک به ظرفیت ۱۸۰ تن در ساعت به همراه مشترکات مربوطه می باشد.
۹نیروگاه المهدیپروژه نیروگاه سیکل ترکیبی المهدی پروژه ای با سرمایه‌گذاری گروه مپنا در استان هرمزگان احداث شده و متشکل از ۲ واحد توربین گاز به ظرفیت هرکدام ۱۸۳ مگاوات و یک واحد توربین بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات است. واحد اول گازی این نیروگاه در تاریخ پنجم آذر ماه ۱۴۰۲ با شبکه سراسری برق سنکرون شد و شرکت نصب نیرو به عنوان بازوی اجرایی گروه مپنا پیمانکار بخش ساختمانی و نصب نیروگاه بوده است. واحد دوم گازی نیز مطابق برنامه موجود تا پایان سال به بهره برداری می رسد. این نیروگاه علاوه بر آنکه نیاز کارخانه المهدی را مرتفع می‌کند، می‌تواند در تامین نیاز کمبود برق استان هرمزگان و کل کشور نقش بسیار مهمی داشته باشد.
یکی از مهمترین ویژگی‌های شاخص این نیروگاه آن است که تمامی تجهیزات از جمله توربین و ژنراتور و سایر اجزا نیروگاه، همگی توسط شرکت‌های گروه مپنا ساخته شده است.
“دستیابی به رکورد سریع‌ترین زمان احداث نیروگاه‌های گازی در مدت حدود ۱۱ ماه، استفاده از سیستم بومی کنترل واحد گازی (MAPCS)، استفاده از سیستم بومی تحریک واحد گازی (MAPEX)، استفاده از سیستم بومی راه‌اندازی واحد گازی (MAPLCL – E) و کسب رکورد ۱.۱ میلیون نفر ساعت بدون حادثه” از جمله دستاوردهای مهم پروژه احداث نیروگاه المهدی محسوب می‌شود.
۱۰نصب بویلرهای نیروگاه قشمپروژه نیروگاه ترکیبی سیکل ترکیبی قشم در شهرک صنعتی کاوه در جزیره قشم در زمینی به مساحت ۷۵ هکتار احداث شده است. ظرفیت اسمی نیروگاه ۵۰۰ مگاوات است که  شامل ۲ واحد گازی به ظرفیت ۱۷۰ مگاوات و یک واحد بخار با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات می باشد. بخش گازی این نیروگاه در سال ۹۸ افتتاح شده است و در حال حاضر نصب تجهیزات بخش بخار نیروگاه  در حال اجرا می باشد. سیستم خنک کننده قسمت بخار نیروگاه از نوع Once Through می باشد. این نیروگاه همچنین در فاز اول ساخت ۸۰۰۰ متر مکعب آب شیرین از طریق MED و در فاز دوم ۴۸۰۰۰ متر مکعب آب شیرین از طریق RO (در مجموع ۵۴۰۰۰ متر مکعب در روز) تولید خواهد کرد. در این پروژه که توسط شرکت توسعه مپنا در حال انجام است بخش نصب و پیش راه اندازی تجهیزات بویلرهای HRSG نیروگاه در قالب قراردادی به شرکت نصب نیرو واگذار شده است.
۱۱ایستگاه پمپاژ شماره ۲ و ۳ و ۴ خط انتقال آب دریای عمانپروژه ایستگاه های پمپاژ  شماره ۲ و ۳ و ۴  از مجموع ۱۰ ایستگاه انتقال آب به منظور دستیابی به منابع آبی پایدار در شرق کشور و ایجاد زیر ساختهای آبی به عنوان پیش نیاز توسعه کشور تعریف و آغاز شده است. این پروژه شامل سه ایستگاه پمپاژ  هر یک به ظرفیت ۴۰۰۰۰ متر مکعب میباشد و از نظر جغرافیایی در استان سیستان و شهرستان نیک شهر واقع گردیده است. کارفرما پروژه شرکت تأمین آب صنایع و معادن (IMWASCO) بوده که با حمایت وزارت صمت و با مشارکت بخش خصوصی، با هدف تأمین آب صنایع و معادن استانهای شرقی کشور تأسیس گردید و مسئولیت اجرای طرح ملی نمک زدایی و سامانه انتقال آب دریا به استانهای شرقی کشور را بر عهده دارد.همچنین مشاور پروژه شرکت مهندسی مشاور طوس آب بوده که با هدف توسعه صنعت آب کشور در سال ۱۳۶۳ تاسیس گردید و همچنان در این رشته فعالیت دارد.
قرارداد سه ایستگاه پمپاژ انتقال آب از دریای عمان طی مکاتبات به شماره های ۶۳۷۶-۰۲-الف/۱ و
۶۳۷۷-۰۲-الف/۱ و ۶۳۸۱-۰۲-الف/۱ در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۳ به شرکت توسعه ۲ مپنا ابلاغ (برنده مناقصه) گردید که این قراردادها به شرکت نصب نیرو انتقال داده شده است.
مطالعات و طراحی ایستگاه پمپاژ آب و اخذ تائید از مشاور و کارفرما
تامین و خرید تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و کنترل مطابق طرح مصوب
احداث ساختمان ایستگاه پمپاژ و سایر ساختمانهای مرتبط مطابق مشخصات فنی و طرح مصوب
عملیات نصب، تست و راه اندازی تجهیزات مطابق مشخصات فنی و طرح مصوب
عملیات بهره برداری یک ساله از ایستگاه پمپاژ آب
۱۲نیروگاه نکاپروژه طرح توسعه نیروگاه سیکل‌ترکیبی نکا به ظرفیت نامی ۴۸۴ مگاوات در داخل محوطه نیروگاه نکا قرار گرفته و شامل دو واحد گازی ۱۶۲ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی می باشد
۱۳  نیروگاه رومیله پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی ۳۱۵۰ مگاواتی رومیله عراق، پروژه ای با سرمایه‌گذاری گروه مپنا در شهر بصره کشور عراق در ۴ فاز متشکل از ۱۲ واحد توربین گاز  ( فاز ۱ و ۳ ) به ظرفیت هرکدام ۱۸۲.۵ مگاوات ( در مجموع ۲۱۹۰ مگاوات ) و شش واحد توربین بخار ( فاز ۲ و ۴ ) به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات ( در کل ۹۶۰ مگاوات ) از سال ۱۳۹۵ آغاز و درحال حاضر بغیر از سه واحد توربین بخار فاز ۴ سایر واحد ها سنکرون گردیده است. در این پروژه شرکت نصب نیرو به عنوان بازوی اجرایی گروه مپنا، پیمانکار بخش نصب و بخش ساختمانی ( اجرای پایه های بتنی، نصب اسکلت فلزی سالن توربین هال بخار و اسکلت فلزی ACC ) و همچنین پیمانکار تامین بالک متریال های پروژه ( مشترکات گازی و بخار ) می باشد. شایان ذکر است برخلاف پروژه های داخل ایران به دلیل موانع و مشکلات متعدد در عقد قرارداد با پیمانکار های ایرانی و خارجی، کلیه عملیات اجرایی به صورت امانی و با رهبری مهندسی توانمد شرکت نصب نیرو انجام گرفته است. این پروژه به لحاظ استراتژیک تاثیر بسزایی در تامین و رفع نیاز کمبود برق استان بصره و کل کشور عراق داشته باشد.
یکی از مهمترین ویژگی‌های شاخص این نیروگاه آن است که تمامی تجهیزات از جمله توربین و ژنراتور و سایر اجزا نیروگاه، همگی توسط شرکت‌های گروه مپنا ساخته شده است.
۱۴ نیروگاه بادی درحپروژه احداث نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی درح (EPC) شامل عملیات مهندسی، تامین، حمل، ساختمانی ،نصب و راه اندازی  ۲۰ واحدتوربین با ظرفیت ۲.۵ مگاوات(مجموعا ۵۰ مگاوات)به همراه پست ۱۳۲ کیلو ولت  در استان خراسان جنوبی شهرستان سربیشه بخش مرکزی درح واقع شده است.کارفرمای این پروژه شرکت انرژی تجدید پذیر خراسان و دستگاه نظارت مقیم نیز شرکت مهندسین مشاور قدس نیرو می باشد.
تاریخ شروع پروژه مورخ ۰۱/۰۲/۱۳۹۹ بوده و کارفرما باتوجه به شرایط پروژه در حال حاضر فاز اول پروژه شامل۴ واحد توربین با ظرفیت ۱۰ مگاوات و احداث سوئیچگیر۲۰کیلوولت را ابلاغ نموده که برقداری سوییچگیر و سنکرون واحد ۴ واحد تاکنون محقق شده است.
مایلستون های کلیدی به همراه میزان تولید واحد ها به شرح ذیل می باشد:
راه اندازی سوئیچگیر:  ۱۴۰۳/۰۴/۰۱
۱-سنکرون واحد اول(واحد۱۰): ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
۲-سنکرون واحد دوم(واحد۰۱): ۱۴۰۳/۰۵/۰۹
۳-سنکرون واحد سوم(واحد۱۸): ۱۴۰۳/۰۵/۱۱
۴-سنکرون واحد چهارم(واحد۰۲): ۱۴۰۳/۰۵/۱۶
۱۵پست مزرعه بادی میل نادر          نیروگاه بادی میل نادر (طراحی و خدمات مهندسی، عملیات ساختمانی، نصب و راه اندازی و حمل و نقل داخلی مرزعه بادی ۵۰ مگاواتی میل نادر) در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان و در شمال غرب زابل واقع شده است. این نیروگاه بادی به ظرفیت ۵۰ مگاوات شامل ۲۰ واحد توربین بادی ۲.۵ مگاواتی کلاسIIA  است که کار ساخت این نیروگاه توسط گروه مپنا در سال ۱۳۹۹ آغاز و با یاری خداوند در ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۱ با شبکه سراسری سنکرون (متصل) گردید.
 گروه مپنا توربین‌های ۲.۵ مگاواتی کلاس بادی ۲ و ۱ را در سبد محصولات خود دارد و در مزرعه میل‌نادر  بیش از ۸۰ درصد از تجهیزات به کار رفته در آن ساخت داخل بوده است و از دستاوردهای این نیروگاه به بومی سازی تابلو کانوتر توسط شرکت مکو (گروه مپنا) اشاره نمود.
قطعات اصلی توربین بادی شامل روتور( سه پره، هاب)، ناسل (گیربکس، ژنراتور، بدنه ناسل، ترانس و تابلو کانورتر)، برج (شامل ۵ سگمنت اصلی و آسانسور) و فونداسیون می باشد.
سرعت باد بالا و توربولانس مناسب در کنار توپوگرافی مساعد از ویژگی‌های منطقه میل نادر می باشد. از آنجایی که مزارع بادی نیازی به سوخت ندارند، تأثیر کمتری بر محیط زیست نسبت به سایر اشکال تولید برق دارند و اغلب به عنوان منبع خوب انرژی سبز از آنها یاد می شود.
محدوده قرارداد شامل تحویل نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی (۲۰واحد ۲/۵ مگاواتی) راه اندازی شده به کارفرما به صورت EPC کلید تحویل و انجام کلیه فعالیت های مربوطه شامل مطالعات مهندسی، طراحی و تامین مدارک مربوطه، کلیه عملیات ساختمانی، کلیه عملیات نصب، کلیه عملیات راه اندازی و تامین نرم افزار و سخت افزارهای مربوطه و تامین کلیه کسورات پایش و بهره برداری نیروگاه در دوره تحویل موقت و رفع نواقص احتمالی مشاهده شده طی دوره مذکور می باشد.
کارفرما پروژه شرکت تولید انرژی های تجدید پذیر مپنا و دستگاه نظارت مقیم شرکت مهندسین مشاور مشانیر
• پیمانکار EPC :  شرکت نصب نیرو
• تاریخ شروع پروژه : ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
• زمان آغاز بهره برداری و سنکرون اولین واحد : ۱۴۰۰/۰۱/۱۱
۱۶میدان گازی شوریجهپروژه ذخیره سازی گاز در مخزن میدان گازی شوریجه D با حفاری ۲۸ حلقه چاه و احداث سازه چاه، خطوط جریان و تزریق گاز مربوطه در قالب قرارداد شرکت توسعه و مهندسی گاز ایران به نمایندگی از شرکت گاز دولت ایران و سرمایه گذاری گروه مپنا با رهبری شرکت نیرپارس انجام می شود. حجم تزریق و تولیدی معادل ۲.۲۵۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال دارد که در ۸ ماه گرم سال به میزان ۱۰ میلیون متر مکعب در روز و در ۴ ماه سرد با نرخ ۲۰ میلیون متر مکعب در روز تولید صورت می‌گیرد. ساخت و بهره برداری از این پروژه با همکاری شرکت های نیرپارس در بخش سطح، شرکت حفاری زیرزمینی مپنا نور کیش، گروه مپنا (توگا) در بخش تولید کمپرسورهای توربو و شرکت بین المللی مپنا انجام می شود. بخشی از احداث موقعیت های سرچاهی این پروژه در قالب ۲ قرارداد به شرکت نصب نیرو واگذار شده است که در قرارداد اول احداث ۶ موقعیت سرچاهی به صورت C و در قرارداد دوم احداث ۴ موقعیت سرچاهی به صورت EPC بوده است.
۱۷نیروگاه بادی خواف پروژه احداث نیروگاه بادی ۷۵ مگاواتی خواف شامل عملیات مهندسی، تامین، حمل، ساختمانی ،نصب و راه اندازی  ۳۰ واحدتوربینGE   با ظرفیت ۲.۵ مگاوات(مجموعا ۷۵ مگاوات) دراستان خراسان رضوی شهرستان خواف واقع شده است.کارفرمای این پروژه شرکت فن آوران انرژی پاک می باشد.
۱۸ جنوب اصفهان۲ پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی جنوب ۲، در استان اصفهان و از نوع سیکل ترکیبی و با ظرفیت اسمی ۹۱۴ مگاوات در شرایط ایزو مشتمل بر دو واحد توربین ژنراتور بخش گاز، هر یک به ظرفیت ۳۰۷ مگا وات در شرایط ایزو به همراه دو دستگاه بویلر بازیاب حرارت و یک واحد توربین ژنراتور بخش بخار به ظرفیت ۳۰۰ مگا وات در شرایط ایزو با سیستم خنک کن ACC می باشد.
۱۹نیروگاه خورشیدی آفتاب شرقپروژه نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فتوولتائیک دوطرفه خورشیدی آفتاب شرق اصفهان به کارفرمایی شرکت سرمایه گذاری صناپ (صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد مبارکه ) در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهر کوهپایه، در شرق شهر اصفهان واقع شده است این نیروگاه در ۵ فاز ۱۲۰ مگاواتی در حال احداث می باشد که بخش اول فاز اول این نیروگاه با ظرفیت اسمی ۲۰ مگاوات سنکرون و به شبکه سراسری متصل گردید.نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی ایران و بیست و پنجمین نیروگاه بزرگ خورشیدی دنیا محسوب می گردد که در زمینی به مساحت ۱۲ کیلومتر مربع، با تعداد یک میلیون پنل و مبلغ سرمایه گذاری ۲۰۰ هزار میلیارد ریالی با همکاری گروه مپنا _ شرکت توسعه ۳ در حال احداث می باشد.شرکت نصب نیرو به عنوان بازوی اجرایی گروه مپنا پیمانکار بخش ساختمانی پست ۶۳ و ۴۰۰ کیلو ولت و ساختمان های کنترل می باشد. شایان ذکر است این پروژه تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی محیط زیست (سالیانه یک میلیون تن گاز CO2) داشته و پس از بهره‌برداری این قابلیت را دارد که در زمان اوج تولید معادل یک‌ پنجم ظرفیت بزرگترین نیروگاه ایران یعنی نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند انرژی تولید کند. در نتیجه، می‌تواند در توسعه اقتصادی و زیست‌محیطی ایران و تسهیل مسیر فولاد مبارکه در دستیابی به فولاد سبز نقش مهمی ایفا کند.
۲۰نیروگاه زنجان ۲ یروگاه سیکل ترکیبی آریان (زنجان ۲) شامل دو واحد گازی هر کدام به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت ۱۸۰ مگاوات، جمعا با ظرفیت ۵۴۶ مگاوات می باشد که در زمینی به مساحت تقریبی ۵۰ هکتار با فاصله ای حدود ۵۰۰ متر در سمت جنوب دو راهی سرچم واقع شده است. فاصله تقریبی آن تا زنجان ۸۵ و تا میانه ۶۰ کیلومتر است.
واحد اول این نیروگاه روز نهم و واحد دوم آن در روز هفدهم خرداد ماه ۱۴۰۱ با شبکه برق سراسری سنکرون شد.
کارفرمای این پروژه که از ابتدای سال ۹۸ آغاز شده است، شرکت توسعه انرژی شمال و جنوب و مشاور آن شرکت مهندسی قدس نیرو است .